tisdag 8 oktober 2019

Silly season innebandy del 2

Långt mellan varven, detta utkast har legat närmare 8 veckor snart och jag har väntat på att kunna "ta mig tid", nackdelen med att detta är helt ideellt. Ber om ursäkt för det då tanken är att denna blogg skall vara levande, hoppas på bättring framöver. Hur som helst verkar ni följare uppskattar sidan vilket är superkul, ni hör av er och tipsar som aldrig förr och nånstans där är det som gör att energin finns att fortsätta.
Oxveckorna fram till jul är full gång vilket innebär att hockey och innebandyns säsonger står på tur att köras igång, ja hockeyn har ju redan startat sedan ett par veckor och för Nyköpings SK som tippas högt upp har fått en knackig start, men jag är tvärsäker på att man kommer få ihop det till slut iaf.

Denna gång tänkte vi lägga lite fokus på regionens högst rankade lag på innebandysidan och damerna. Vi har försökt komma i kontakt med två av de mest intressanta varav en svarade.

Vi kan väl börja med Telge SIBK som är den förening som inte svarat, den gångna säsongen hade man en tung säsong i landets näst högsta serie. Man höll sig med nöd och näppe kvar i serien och då man är ganska dålig att uppdatera så är det svårt att sia om vart man står. Man har fått in en del men även tappat några spelare. Ny tränare för året är den meriterande och kontroversielle Bruno Lundberg som blandat och gett som tränare i den tidigare klubbar han varit i. Han skall tillsammans med Jessika Hellsten som är utsedd till förste kapten och tillhör de minst sagt rutinerade i laget (hon gör sin 10:e säsong) leda laget mot nya höjder. Man inledde seriespelet i helgen mot topptippade Lockerud från Mariestad som tillhör en av förhandsfavoriterna i serien, man tog med sig 3 blytunga poäng efter att man  vunnit med 4-3 vilket nånstans visar att kanske blir att räkna med även om man inte skall dra några paralleller innan serien har satt sig efter några omgångar.


Det andra laget som vi faktiskt fick tag på var ett hyperintressant FBC Katrineholm och dess tränare Kent Olsson, man har spänt bågen rejält och man man satsar uppåt i seriesystemet vilket också tydligt kommuniceras på sociala medier och internt i klubben.

Klubben har endast en säsong på nacken och skapades då Kent Olsson inte fick vara kvar i IBF Katrineholm av oklar anledning och startade då en ny förening där flertalet tjejer följde med ner i div 2 där jag man gick rent och vann serien överlägset. Siktet är inställt på att även vinna div 1 och vi ställde lite frågor till Kent om laget.

*Hur är läget i laget i största allmänhet?

Hej.. Jo läget är i det hela bra, stämning känns bra och alla går bara och väntar på att få starta!

* Hur har försäsongen varit hittills, har ni några skador eller annan längre frånvaro och hur ligger era matcher?

Sen säsongen slutade 18/19 så har vi kört fysträning så inget uppehåll alls.. tyvärr en långtidsskada (korsbandet i knät) ett nyförvärv som varit grym på träningarna, mycket tråkig för laget men framför allt för Frida själv.. vi har spelat en tränings match hittills med vårt U-lag, seger där med 16-2 (Man har sedan hunnit med att vinna DM bla)

*Vilka spelare har ni förstärkt laget med och är det några från i fjol som inte kommer spela denna säsong? 

Det är en spelare som saknar motivation från förra året annars är alla kvar.

Vi har värvat 8 spelare varav 3 juniorer,

Av Dessa kommer 6 spelare från Norrköping och Linköpings hållet, 1 målvakt från stan (Katrineholm) och en målvakt från Tullinge..

Spelarna vi värvat är, förutom 3 juniorer har en ålder mellan 21-26 vilket vi saknat.. idag består truppen av 11 seniorer och 15 flick och juniorspelare.. erfarenhet blandat med unga lovande.. vi har säkert haft 15-16 spelare som provspelat samt haft kontakt med lika många!

Vi är väldigt nöjda med dom som skrivit på för oss, visst hade vi gärna velat ha 1-2 till med SSL eller hög allsvensk rutin.


*Vad har ni för ambitioner och målsättning med säsongen, är det att redan denna säsong vinna och avancera uppåt eller är målsättningen att ha ett "mellanår"?  

Vår målsättning från början va en 3-årsplan, nu är det år 2, men vi tror på oss själva och målet är att få kvala om en allsvensk plats och då kan allt hända, hela spelare och lite tur i lottningen så kan vi gå upp denna säsong!

Vi satsar hårt där spelarna har tillgång till:

* Fystränare före och under säsong.

* Sjukgymnast vid skada och rehab.

* All innebandy material ingår liksom

  skyddsutrustning obegränsat..

* All Utlägg för transport

* Vi håller spelare med bilar, företrädes dom   som har avstånd..

* Finns även spelare som har personliga     kontrakt..

* Det kostar inte en krona att spela I FBC utan snarare tvärtom, spelare har kontrakt likvärdigt med SSL-spelare.. vi har bra sponsorer som tror på det här så all känns väldigt spännande!

*Har ni någon syn på den kommande serien, vad snackas det om hos er och finns det några lag som sticker ut på något sätt i förväntningar eller värvningar enligt er?

Ja vi tror/vet att Nykvarn kommer bli ännu bättre då dom fått flera bra nyförvärv, Tejle och Nyköping är alltid bra..

Östergötland är svåra, ta ett lag som t.ex Svärtinge, har några SSL spelare som är grymma, nu spelar ju dom mest för ”skojs” skull, visst men när man står därute vill man alltid vinna.. samt något  U-lag till allsvenska lag är ju oftast bra och skolade.. Berg bra!

*FBC Katrineholm är ju en nystartad förening med endast en säsong på nacken, vad är bakgrunden till att man startade denna förening?

Bakgrunden var förfrågan från tjejerna jag tränat i Kib i 2-3 år innan jag fick gå!

Varför jag fick gå är något jag vill lämna bakom mig där det blev ett tråkigt efterspel med mycket rykten dom inte var sant! Gick så långt att jag kände mig tvungen anmäla person för grovt förtal!

Hur som helst följde i princip alla med till den nya föreningen utom ett par stycken.. Samtidigt har funderingarna funnits tidigare på att bilda en förening, en förening som vill satsa och komma framåt, inte bara säga det och sen inte göra något.. vi vill skapa en vinnarkultur där det ska göra ont i själen att förlora.. iof vet vi inte hur det känns riktigt eftersom vi inte förlorat någon match i seriesammanhang, än. Föreningen har även kunnat startat upp både senior och junior lag på herrsidan efter alla förfrågningar.. men som läget är nu så känner vi att det är dags för dam/tjejer att få ta del av en den satsning vi nu gör!

Tack Kent!

Med detta kan vi konstatera att den solklara seriefavoriten kommer vara Katrineholm då man skapat löjligt bra förutsättningar för en klubb på denna nivå där vissa av spelarna har bilar bekostade av klubben, vi tror dock ändå att Svärtinge med sin rutin kommer stå där som slutlig seriesegrare. Så klart sticker Katrineholms upplägg garanterat i ögonen hos vissa men ger detta resultat kan det kanske bli bra för övriga regionen om man lyckas etablera sig högre upp.

Nykvarn kommer med all säkerhet efter sitt mellanår förra året vara med i toppen då man spetsat till truppen och gjort en bra försäsong. Förra årets seriesegrare FBC Nyköping har fått behålla stora delar av sin trupp men satsningen är inte densamma och man kommer nog vara nöjda om man placerar sig strax ovanför mitten. Man har länge letat tränare och till slut fått in en ung spännande tränare som heter Robin Näsström med förflutet i bland annat Sirius Innebandy dam. Här är våran tippning av damernas div 1:

1. Svärtinge SK (Uppflyttning)
2. FBC Katrineholm   (Kval)
3. Nykvarns IBF Ungdom (Kval)
4. FBC Nyköping
5. Linköping IBK Ungdom
6. Telge SIBK U
7. IBF Linköping U
8. Bergs IK
9. Linköpings Universitet AIF (Nedflyttning)
10. IK Standard (Nedflyttning)

Fortsätt gärna skicka tips synpunkter. Vi som jobbar med denna blogg/sida gör vårat yttersta för att hålla koll på den lokala idrotten



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar